El respecte per la muntanya

Test Marcal

Tot va començar un dissabte al matí que vam decidir fer una excursió caminant al Matagalls, com tantes vegades havíem fet, però aquesta vegada va ser diferent tot i ser un cim relativament senzill i que em queda prop de casa, molt transitat i ben indicat.

 

Anàvem dos i ens vam posar a caminar bastant d’hora des de Collformic, feia fred i era un dia gris, però anàvem equipats, no marcava pluja i les ganes de fer l’excursió eren moltes. Al ser dels primers de pujar aquell dia ens va permetre gaudir d’un paisatge preciós i d’algunes cabres al cim.

 

Tot baixant, però, la boira va començar a aparèixer fins a no veure res més lluny de 3 metres. Ens vam esperar 10 minuts però vam decidir baixar ja que el camí l’havia fet varis cops i ho tenia clar, almenys fins llavors, ja que 30’ més tard vaig començar a dubtar i vam aparèixer en una zona de sotabosc frondós en la qual no havíem estat mai. Els nervis i el respecte van començar a aparèixer, tot i que per sort ens hi havíem posat ben d’hora.

 

Allà vam engegar el mapa del mòbil i amb la localització vam anar tornant al punt mig de la ruta de tornada per llocs sense camí que ens van deixar amb els peus més molls i un bon fred. Quaranta minuts més tard vam arribar al camí, i al estar en un punt més alt la boira s’havia escampat una mica. Amb tranquil·litat vam menjar i beure una mica i vam acabar d’arribar amb prudència i sabent que mai es pot perdre el respecte a la muntanya per moltes vegades que hi hagis anat i per molt que te la coneguis.

 

Tot i així, informant-se de les previsions, de la ruta i anant amb temps per imprevistos cal dir que el Matagalls és un cim amb pocs riscos, perills i molt recomanable per fer amb amics i/o família una mica acostumada a caminar.Albert Roca

@albertrocasalvans